Penerbitannya pada 21 Oktober 1920. Mengambil masa 51 tahun untuk di cetak. Dokumen Russia yang di terbitkan oleh La Veilla France. Bacaan saya sebelum kematian Arial Sharon selepas 8 tahun koma. Kembang kempis pula rasa bila ianya satu kebetulan sebagai seorang peramal masa depan seperti Nostradamus! Walau pun faktor awalnya saya baca, hanya untuk mengenal apa itu arab, apa itu kristian dan apa itu yahudi selain Islam yang saya anuti dan pelajari hingga ke hari ini.

Tidak mungkin saya menulis semula apa yang di cetak, tapi ingin saya sampaikan apa yang saya baca. Kerana yakin dengan kemampuan yang saya miliki. Iaitu menyebarkan kefahaman dan bentuk pengajian ilmu secara terbuka.

Analogi di antara Protokol-protokol para pemimpin Zionis dengan bentuk syarahan. Rabai Reichhorn, Prague, 1869.
Di cetak oleh Readcliffe. Yang akhirnya mati di bunuh oleh mereka. Saya anggap kisah yang di bayar dengan darah. Manakala bentuk idea dan syarahan itu telah di jadikan sebagai ‘protokol’ oleh para pendukung bangsa dan agama mereka.
Satu gerakan di mana orang Yahudi sedang memperhambakan orang Kristian di seluruh dunia dan di dedahkan dengan satu kolot yang terancang.

Antara petikannya;

1. Setiap seratus tahun, pendeta-pendeta Israel akan berjumpa di Sanhedrin untuk membincangkan kemajuan dan arah penguasaan yang di janjikan oleh Jenovah dan penaklukkan nya terhadap agama Kristian.

2. Bahawa abad-abad yang lepas, di satukan di atas makam Pendeta Simeon ben Ihuda. Mereka menyatukan dengan penuh rasa bangga dan yakin semakin hampir dengan matlamat mereka, iaitu menguasai Kristian.

3. Emas telah dan sentiasa akan berterusan menjadi kuasa yang tidak dapat di tolak. Menjadi alat yang berguna kepada mereka yang memilikinya.
Dengan emas, kita dapat membeli hati nurani yang paling menentang, dapat menetapkan harga semua jenis nilai, harga semasa untuk semua jenis pengeluaran, dapat mengsubsidi semua jenis pinjaman negara, dan meletakkan negara di bawah kawalan kita.

4. Bank-bank utama, tukaran wang asing di seluruh dunia, hutang-hutang kerajaan, akan berada dalam gengaman kita.

5. Kepentingan media cetak, dengan pengulangan idea-idea tertentu tanpa henti-henti, media akan berjaya membuatnya di terima sebagai kenyataan. Begitu juga dengan teater ( tayangan wayang gambar ) yang di selit dengan agenda-agenda tertentu.

6. Melalui pujian yang tidak henti-henti ke atas PEMERINTAHAN DEMOKRASI, kita akan membahagikan orang Kristian mengikut parti-parti politik, kita akan musnahkan perpaduan bangsa mereka, kita akan semaikan perbalahan di merata-rata tempat. Di lemahkan mereka menjadi tidak berupaya, mereka akan tunduk kepada UNDANG-UNDANG BANK KITA, sentiasa bersatu dsan sentiasa setia dengan perjuangan kita.

7. Kita akan memaksa orang Kristian berperang dengan mengeksploitasi maruah dan kebodohan mereka. Mereka akan saling berbunuhan, dan akan mengosongkan tempat untuk kita meletakkan orang kita.

8. Pemilikan tanah telah sentiasa membawa kepada pengaruh dan kuasa. Di atas nama keadilan sosial dan kesaksamaan iaitu hak, Kita akan membahagikan-bahagikan estet-estet yang besar. Kita akan memberi pecahan-pecahannya kepada orang miskin yang akan melindunginya dengan sedaya upaya, dan tidak lama kemudian, mereka akan berhutang pula dengan kita dan mengusahakan tanah tersebut dan modal yang kita beri akan menjadikan kita sebagai Tuan mereka. Kita akan terus memiliki dan menjadi tuan punya tanah dan menjamin kuasa kita.

9. Marilah kita cuba gantikan peredaran emas dengan wang kertas, peti-peti kita untuk menelan emas tersebut, dan kita akan tentukan nilai wang kertas tersebut dan menjadikan kita tuan pada semua kedudukan.

10. Kita akan hasilkan lebih ramai pemidato yang berupaya untuk memcetuskan semangat dan mempengaruhi kumpulan perusuh.
Kita sebarkan perubahan yang menjamin masa depan kebahagian manusia. Melalui emas dan pujian kita akan menguasai kaum burun untuk membenci kapitalis Kristian. Kita janjikan kepada para pekerja dengan gaji-gaji yang tidak pernah mereka impikan, dan kita akan naikkan harga barangan keperluan supaya keuntungan kita bertambah.

11. Dengan beberapa cara itu, kita akan merancang dan menganjurkan beberapa revolusi-revolusi yang akan di laksanakan oleh orang-orang Kristian dan melaluinya kita ( yahudi ) akan mengutip hasil.

12. Melalui cemuhan dan serangan kita ke atas mereka ( kristian ) akan menjadikan paderi-paderi mereka kelihatan jelek dan akhirnya agama mereka juga kelihatan tidak munasabah dan sejelek-jelek paderi mereka. Kemudian kita akan menguasai jiwa-jiwa mereka. Demi ketaatan dan kepada pegangan keagamaan kita dan kemuliaan jiwa-jiwa kita.

13. Kita akan meletak orang kita pada kedudukan-kedudukan yang penting. Kita mesti berusaha menjadi peguam-peguam dan doktor-doktor yang ‘Goyim’; peguam-peguam merupakan au courant dengan semua kepentingan; doktor-doktor pula akan memasuki sesebuah rumah dan menjadi paderi pendengar, pengakuan dosa dan pengarah-pwngarah hari nurani.

14. Dan yang paling utama, kita mesti memonopoli pendidikan. Melalui kaedah ini kita dapat menyebarkan idea-idea yang berguna untuk kita dan membentuk pemikiran kanak-kanak mengikut kehendak kita.

15. Jika orang kita di hadapkan ke pengadilan di kalangan orang kristian, hendaklah kita segera memberi bantuan dengan membawa seberapa ramai saksi bagi tujuan membebaskan nya dari di hukuman.

16. Raja-raja Dunia Kristian, lupa diri dengan cita-cita dan kesombongan mereka. Dikelilingi dengan kemewahan dan bala tentera yang ramai. Kitanakan terus memberi semua wang yang mereka perlukan, dan dengan itu akan terus menguasai mereka.

17. Kita akan pastikan lelaki kita mengahwini wanita-wanita kristian. Kita akan masuki kumpulan mereka. Kita semaikan idea tentang kebebasan bercinta. Kita musnahkan perempuan-perempuan kristian dengan pegangan dan prinsip agama mereka.

18. Sejak berzaman, anak-anak israel di benci dan di seksa, kini kita akan menguasai perekomomian orang kristian yang terlaknat dan kita akan menguasai dalam hal politik dan sikap.

19. Kita akan terus cetuskan revolusi, kita akan hancurkan agama kristian, kita akan perhambakan orang kristian.

Dengan itu, tercapailah janji dengan kita dengan tuhan. Dan janji Tuhan terhadap kaumnya..

Dengan hanya sebuah ucapan, cetakan dan pengedarannya, kita boleh terkesan. Itulah kuasa penulisan pada hari ini. Jika tak baca di anggap jahil, jika baca pula, boleh jadi kita jadi syirik dan terpesong dengan ajaran yang salah.

Sedikit penulisan saya di hujung minggu. Selamat beristirehat!

Advertisements