Kenapa TV3 dah tak siar petikan kata-kata islamnya? Adakah beliau sudah tidak releven dengan suasana politik semasa? Bukan beliau di anggap memperjuangkan islam semasa dan selepas keluar dari PAS?

Ustaz Azhar Idrus lebih menjadi rujukan! Termasuk Tuan Guru Haji Nik Abdul Aziz juga menyiarkan laluan ke videonya di laman video you tube. Saya tak rasa ini adalah islam. Kerana percakapan Tuan Guru semuanya berlandaskan fahaman politiknya, malah beliau juga adalah seorang wakil rakyat berdasarkan parti politik.

Benarkah parti PAS itu ISLAM? Contohnya? Mereka memperjuangan Islam di kalangan ahli parti politik itu adalah- cara islam yang di sebut dalam Quran? Bangsa melayu sudah tersebut dalam Quran sebagai umat pilihan?

Siapa lagi yang mahu mengaku sebagai jaguh Islam? Mempertahankan kepentingan Israel itu juga adalah perlakuan seorang islam. Menjadi wakil kepada agama lain kepada islam atau bekerjasama dengan bukan islam itu adalah di benarkan dalam islam. Tapi setakat mana kepentingan islam itu?

Advertisements