Kalau sebut bantuan, tak kiralah siapa atau apa pun status atau pangkah parti apa pun. Semua orang nak. Tak kira gaji seringgit atau beribu-ribu ringgit..

 

Cuba cakap kepada orang yang pangkah Pakatan Rakyat, yang layak terima bantuan adalah untuk orang yang menyokong kerajaan BN sahaja..

 

Tetiba akan keluar ayat cukai itu dari rakyat, maka semua dapat atau apa yang di beri oleh kerajaan adalah hak semua. Tapi masa pangkah atau fitnah kerajaan itu? Ada fikir tak bahawa bantuan itu jadi HARAM apabila kita menuduh kerajaan itu KAFIR atau tak islam, bunuh orang, atau salahgunakuasa atau ada beg tangan 250 ribu..

 

Ketika mengatakan kerajaan seleweng duit beli lembu dan kondo tu ada fikir tak bahawa itu adalah keputusan yang di buat oleh satu kumpulan orang. Bukannya dari SEORANG..

 

Yang membayar gaji atau hasil yang di dapati dalam negara itu rezeki tuhan bagi atau kerajaan bagi? Kurang jelas? Jika rezeki tuhan bagi, cuba lah berpindah negara pula.. lihat pula rezeki yang tuhan beri bila berada di negara lain.. adakah sama atau tuhan berubah hati untuk mengandakan rezeki-rezeki yang bakal di perolehi..

 

Kasar bukan ayat yang sedemikian.. tapi itulah tujuan asalnya.. jangan lupa bahawa tuhan juga beri otak dan akal untuk sendiri memikir antara yang layak dan tak layak..

 

 

Advertisements